Slik bruker du en Python-prøve til å hente bilder med et Python-skript ved hjelp av PyCharm

Denne veiledningen viser deg hvordan du setter opp utviklingsmiljøet ditt med PyCharm IDE og henter bilder med Galaxy SDK på Windows 11.


PyCharm er et kraftig integrert utviklingsmiljø (IDE) utviklet av JetBrains, spesielt brukt til Python-programmeringg. Den gratis utgaven med åpen kildekode, PyCharm Community, kan lastes ned og inneholder alle de grunnleggende verktøyene som trengs for effektiv koding og feilsøking.


Med Galaxy Python SDK kan du opprette Python-applikasjoner for å kommunisere med GigE- eller USB-industrielle kameraer. På slutten av denne veiledningen har du et fungerende oppsett som lar deg ta bilder ved hjelp av Python.

Slik bruker du en Python-prøve til å hente bilder med et Python-skript ved hjelp av PyCharm

Trinn 1: Installer Galaxy Windows SDK

1. Last ned Galaxy Windows SDK fra VA Imagings nedlastingsside
2. Pakk ut den nedlastede filen og kjør installasjonsfilen.
3. Hvis Windows viser en sikkerhetsmelding:
• Klikk på «Mer informasjon»

Windows security alert message with 'More info' link on a blue background

• Klikk deretter på «Kjør likevel»

Windows security alert message with 'Run anyway' and 'Don't run' options

4. I installasjonsvinduet klikker du på «Installer».

Galaxy SDK Install button

5. For GigE-kameraer, må du kontrollere at «Enable Jumbo Frames» er aktivert før du fortsetter installasjonen.

Installation options window for Galaxy SDK with highlighted 'Enable Jumbo Frames' and 'Install' button.

Trinn 2: Installer Python

Hvis Python ikke allerede er installert på systemet ditt, følger du disse trinnene for å installere det:


1. Gå til python.org/downloads/Windows og last ned den nyeste stabile versjonen av Python (velg 64-bit eller 32-bit avhengig av systemet ditt).

Python website with a focus on downloading Python for Windows

2. Kjør det nedlastede installasjonsprogrammet og følg instruksjonene på skjermen.
3. Når installasjonsprogrammet viser «Oppsettet var vellykket», er Python klar.

Python installation success message on a Windows operating system

Trinn 3: Installer PyCharm

1. Last ned PyCharm Community Edition fra jetbrains.com/pycharm/download.

2. Kjør installasjonsprogrammet og følg instruksjonene. Godta standardinnstillingene med mindre du har spesifikke preferanser.

PyCharm Community Edition download page

Trinn 4: Konfigurer miljøet i PyCharm

1. Åpne prosjektet


1. Åpne PyCharm.
2. Klikk på «Åpne».

PyCharm welcome screen with options to create a new project, open an existing one, or clone a repository.

3. Naviger til følgende bane:
C:\Program Files\Daheng Imaging\GalaxySDK\Development\Samples\Python

Velg mappen «Python», og klikk deretter på «Velg mappe».

File explorer window showing a folder structure with Python selected.

4. Når du blir bedt om å «Stole på og åpne prosjektet?», klikker du på «Stol på prosjektet.»


Merk: Kontroller at mappen gixpy (Galaxy SDK Python-biblioteket) finnes i prosjektkatalogen.

PyCharm dialog box for trusting a project with warning message and options.

2. Installer nødvendige Python-pakker


1. Når prosjektet er åpnet, går du til File > Settings.

File menu with settings option highlighted in a software interface

2. Under Project > Python Interpreter, klikk på «+»-ikonet for å legge til pakker.

Settings window for a Python project interpreter in an IDE.

3. Søk etter pakken «numpy» og velg versjon 2.2.6 eller lavere.

Package manager interface with numpy package selection and version specification

4. Klikk på «Installer pakke».

Package manager interface with numpy package selection and installation options.

5. Du skal se en grønn bekreftelsesmelding når installasjonen er fullført.

Package manager interface with 'numpy' package installation success message

6. Gjenta prosessen for pakken «pillow», men installer den nyeste versjonen (testet opptil 11.2.1).

Package manager interface with 'pillow' library installation process on a dark theme

3. Kontroller Python-tolken


• PyCharm skal automatisk oppdage Python-installasjonen fra trinn 2.
• Hvis ikke, må du kontrollere at Python er riktig installert og konfigurert i Project > Python Interpreter.

Python interpreter settings in a development environment with highlighted elements.

Trinn 5: Kjør et prøveprogram og hent et bilde

1. I prosjektet åpner du et prøveskript som passer til ditt bruksområde.
2. Klikk på Kjør for å kjøre programmet.

Code editor with Python script open on a dark theme

3. Bekreft at skriptet kjører uten feil, og at bildeinnhentingen er vellykket.

Code editor with Python script and console output on a dark theme

Hvis du har fulgt disse trinnene, kan du nå hente bilder ved å kjøre Python-skript i PyCharm.

Hvis du har spørsmål om nedlasting, installasjon og kjøring av Python og PyCharm, kan du kontakte vår avdeling for teknisk Support eller fylle ut skjemaet nedenfor. De hjelper deg alltid gjerne.